top of page
Retro microfoon

Over ons

De Honky Tonk Jazz Club, al sinds 1965 een gevestigde waarde op de site van Bastion V te Dendermonde, ademt geschiedenis. Deze bunker, midden 19de eeuw ontworpen als munitiedepot, is nu een gezellige jazz-, blues- en rootsclub. 

 

Honky Tonk heeft het voorrecht gehad vele legendarische New Orleansartiesten te mogen ontvangen, waaronder Captain John Handy, George Lewis en Champion Jack Dupree. In de jaren 70 en 80 brachten de Honky Tonk festivals namen als Memphis Slim, Fats Domino, BB King, Chuck Berry, Rhoda Scott en Ray Charles naar Dendermonde.

 

Honky Tonk is nog steeds volop actief met hun werking. Nog steeds vinden grote artiesten uit New Orleans de weg naar Dendermonde. In de afgelopen jaren passeerden onder meer Leroy Jones, Lillian Boutté, Wendell Brunious en Gerald French de revue.


'Second Line' is een verwijzing naar de traditie van de Brassbands in New Orleans. Het is tevens de naam van een nieuwe werking binnen Honky Tonk. Een nieuwe generatie van jonge(re) mensen die hun steentje willen bijdragen om de club verder uit te bouwen en er voor te zorgen dat deze nog zeer lang kan blijven bestaan. Second Line richt zich niet enkel op New Orleans muziek, maar zweert ook bij de betere blues-, roots- en rock 'n rollacts zonder de 'roots' van de club uit het oog te verliezen. 

bottom of page