top of page

za 21 jan

|

Dendermonde

PAST CONCERT - Jesse Redwing Band (AUS/IR)

Soulvolle én authentieke bluesmuzikant, helemaal uit Australië. Onder begeleiding van zijn band, helemaal uit Ierland.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
PAST CONCERT - Jesse Redwing Band (AUS/IR)
PAST CONCERT - Jesse Redwing Band (AUS/IR)

Tijd en locatie

21 jan 2023, 20:30 – 22 jan 2023, 23:00

Dendermonde, Leopoldlaan 12a, 9200 Dendermonde, België

Over het evenement

´Jesse Redwing is een van de meest soulvolle en authentieke blues-spelers in Australië´. Aantrekkelijker kan je het met deze woorden bijna niet maken op je eigen website. Of hij nu solo speelt of met een begeleidingsband, zijn muziek is een eigentijdse kijk op de tijdloze soulvolle klanken en de ouderwetse countryblues van de vele blueslegendes.  ‘Het raakt mij echt. Gewoon het gevoel en het geluid. Het is zo rauw. Ik denk dat de blues gewoon bij mijn persoonlijkheid past. Ik kan soms een beetje depressief zijn. Maar muziek lost gewoon alles op` vertelde hij jaren geleden aan een plaatselijk dagblad.

Hij is een bluesman in hart en nieren, die zich op `Light My Way´ laat inspireren door Peter Green, John Mayall, Eric Burdon en Eric Clapton. Bovendien eert hij de klassieke bluesmannen van weleer onder wie Howlin ‘Wolf, Muddy Waters, Little Walter en Willie Dixon.

Wat dat betreft is het zo jammer dat er nauwelijks aandacht voor Redwing is op het wereldwijde net. Op onopgesmukte wijze laat de Australiër horen wat hij in huis heeft. En hoewel hij geen muzikale grenzen doorbreekt is het zijn weergaloze klasse als zanger en gitarist dat deze plaat zo boeiend maakt. Volgens sommigen moet de blues in je bloed zitten voordat je het kan spelen of geboren zijn met een gitaar in je hand. De in Sydney wonende Redwing bewijst echter het tegendeel.

Ledenprijs: 15 euro

Niet-leden: 20 euro

Deuren: halfacht

Aanvang concert: halfnegen

Geen vaste zitplaatsen.

Deel dit evenement

bottom of page