top of page

za 20 mei

|

Dendermonde

PAST CONCERT - Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers (Sierra Leone)

Voor deze gelegenheid in een trio.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
PAST CONCERT - Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers (Sierra Leone)
PAST CONCERT - Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers (Sierra Leone)

Tijd en locatie

20 mei 2023, 20:30 – 23:00

Dendermonde, Leopoldlaan 12a, 9200 Dendermonde, België

Over het evenement

De blues van Bai Kamara Jr. Is eigentijds en is geworteld in Afrikaanse rhythms, opgebouwd uit licht hypnotiserende gitaar grooves en gelardeerd met hier en daar een prachtige song. Zijn stem schurkt aan tegen die van Robert Cray en zijn presentatie is die van een gentleman met een ondeugende knipoog. Kortom: Er is weinig standaard aan de blues van Bai Kamara Jr. en toch is het onmiskenbaar blues. Muzikanten uit Sierra Leone, Togo, Burkina Faso, Amerika en een Waalse Belg maken deze band tot een exotisch geheel en dat is precies wat je hoort.

Ook het theater waar we hem zagen ontkwam er niet aan dat het concert eindigde in een dansende massa. Bai’s muziek is om naar te kijken van te genieten en om niet bij stil te staan. Zijn stem songs en performance zorgen er voor dat Bai Kamara Jr. ook in de kleinere bezettingen en solo optredens (die hij regelmatig doet) zijn mannetje staat.

Quote Klankgat online naar aanleiding van zijn optredens in de Verkade Fabriek Den Bosch: Wat meteen opvalt is zijn fijne stem, inclusief vibrato. In combinatie met zijn gitaarspel klinken de songs als een mix van Afrikaanse klanken, blues, soul, pop, jazz, rock & funk maar dan in een geheel eigen stijl. Bai Kamara jr. is een briljant zanger en tekstschrijver. Beide keren was het publiek dan ook zeer enthousiast. Lovende woorden voor beide optredens.’

Ledenprijs: 15 euro

Niet-leden: 20 euro

 

Deuren: halfacht

Aanvang concert: halfnegen

Geen vaste zitplaatsen.

Deel dit evenement

bottom of page